5% reducere la tot! COD CUPON: VOIAJ5

Termeni și condiții

CONDIȚII CONTRACTUALE GENERALE

 

Prezentul document (denumit în continuare "CCG") reprezintă contractul încheiat întreHoppline Ltd. www.triviani.ro site-ul web (denumit în continuare: site, magazin online, magazin online), drepturile și obligațiile Clientului (denumit în continuare: Client, consumator, utilizator, ordonator, cumpărător), denumite în mod colectiv: Părțile.

 

Prezentele TCG se aplică tuturor serviciilor de comerț electronic furnizate pe teritoriul Ungariei, care sunt oferite de www.triviani.ro prin intermediul magazinului online. Achizițiile în magazinul online sunt reglementate de Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor de comerț electronic și ale serviciilor societății informaționale (Legea privind comerțul electronic).

 

Prezentul document nu va fi arhivat, este încheiat numai în formă electronică, nu constituie un contract scris, nu face referire la un cod de conduită, este redactat în limba maghiară. Pentru orice întrebări privind funcționarea magazinului online, procesul de comandă și livrare, vă rugăm să ne contactați la datele de contact de mai jos. Aceste TCG sunt disponibile permanent pe site-ul web și pot fi descărcate de la adresa https://www.triviani.ro/shop_ordered/56232/pic/Dokumentumok/RO/CCG_2025.pdf de la.

 

1.                Datele furnizorului de servicii

 

1.           Datele furnizorului de servicii

 

Numele companiei:  Hoppline Ltd.
Office: H-1141 Budapesta, Szugló utca 130.
Adresa poștală: H-1141 Budapesta, Szugló utca 130.
Numărul de înregistrare al societății: 01-09-999961
Instanța de înregistrare: Curtea Metropolitană din Budapesta
Numărul de identificare fiscală: 24287526-2-42
Număr statistic: 24287526-4791-113-01
Reprezentant: Norbert Tátrai Director general
Tel: 06-1-445-5200
E-mail: info@triviani.ro
Limba contractului: maghiară

   

1.2.Detalii privind furnizorul de găzduire:

 

Nume: UNAS Online Kft.
Office: 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Adresa de e-mail: unas@unas.hu

 

2.                Dispoziții generale

 

1.           Aspectele care nu sunt reglementate în prezentele norme și interpretarea prezentelor norme sunt reglementate de legislația maghiară, în special în ceea ce privește dispozițiile relevante ale Legii V din 2013 privind Codul civil ("Codul civil") și ale Legii CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor de comerț electronic și ale serviciilor societății informaționale ("Legea privind comerțul electronic"), precum și normele detaliate ale contractelor dintre consumatori și întreprinderi (Decretul guvernamental nr. 45/2014 (26.II.). Dispozițiile obligatorii din legislația relevantă se aplică părților fără nicio prevedere specifică.

2.           Prezentele norme vor intra în vigoarela 2 aprilie 2025 și vor rămâne în vigoare până la revocare. Modificările vor fi publicate de furnizorul de servicii pe site-ul său în momentul intrării lor în vigoare. Modificarea intră în vigoare la data publicării sale și este obligatorie atât pentru prestatorul de servicii, cât și pentru utilizator după intrarea sa în vigoare. Modificările nu afectează contractele încheiate anterior, adică modificările nu au efect retroactiv.

3.           Furnizorul de servicii își rezervă toate drepturile în ceea ce privește site-ul web, orice parte a site-ului web și conținutul care apare pe acesta, precum și distribuția site-ului web. După intrarea în vigoare a TCG modificate, utilizatorul acceptă în mod expres termenii și condițiile modificate prin prima autentificare, iar acestea sunt obligatorii pentru el din acel moment. În cazul în care utilizatorul nu acceptă T&C modificate, înregistrarea poate fi anulată în orice moment. Dacă doriți să vă anulați înregistrarea, vă rugăm să trimiteți un e-mail la info@triviani.ro la. Prin anularea înregistrării, acest contract va fi reziliat.

4.           www.triviani.ro magazinul online are sediul în Ungaria; acesta este, de asemenea, întreținut aici. Deoarece site-ul poate fi vizitat din alte țări, clienții recunosc în mod expres că legea aplicabilă între client și furnizorul de servicii este legea maghiară. În caz de litigiu, Clientul și Furnizorul de servicii se supun jurisdicției exclusive a TribunaluluiSzékesfehérvárîn cauzele care intră în competența Tribunalului Districtului II și III din Budapesta(jurisdicție subordonată).

5.           Informațiile de pe acest site pot să nu fie valabile în alte țări. Este posibil ca unele locuri să interzică utilizarea sau citirea acestora. Furnizorul de servicii nu poate fi considerat responsabil pentru cazurile în care cineva accesează site-ul dintr-un loc și utilizează informațiile găsite într-un mod care este interzis de legislația locală.

6.           Recunoașteți în mod expres că Serviciul este furnizat "așa cum este" și "în funcție de disponibilitate".

7.           Limba contractului încheiat la confirmarea comenzii este maghiara.

 

3.                Dispoziții interpretative

 

1.           Consumator:o persoană fizică care acționează în afara sferei profesiei sale, a ocupației sale independente sau a activității sale comerciale

2.           Serviciu: o www.triviani.ro serviciu de website pentru comanda de produse din categoriile electronice, casă și grădină, sport și recreere, frumusețe și sănătate.

3.           Operator/prestator de servicii: a www.triviani.ro furnizor de site-uri web. A se vedea secțiunea 1 pentru detalii.

4.           Utilizator: vizitatorul/clientul/client al site-ului web.

 

4.                Înregistrare

 

1.           Prin înregistrarea pe site-ul web, clientul declară că a citit și a acceptat termenii și condițiile prezentelor TCG și politica de confidențialitate publicată pe site-ul web și că este de acord cu prelucrarea datelor în conformitate cu politica de confidențialitate.

2.           Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru nicio întârziere în livrare sau pentru orice altă problemă sau eroare cauzată de datele incorecte și/sau inexacte ale clientului. Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru niciun prejudiciu rezultat din uitarea parolei de către client sau din divulgarea acesteia către persoane neautorizate din orice motiv care nu poate fi atribuit furnizorului de servicii. Clientul poate modifica datele înregistrate anterior după autentificare, ceea ce poate afecta și datele comenzilor active. Furnizorul de servicii nu va fi răspunzător pentru niciun prejudiciu sau eroare care rezultă din modificarea datelor înregistrate de către client.

3.           Procedura de înregistrare:

1.    Vă puteți înregistra făcând clic pe butonul "Înregistrare" din colțul din dreapta sus.

2.    Completați datele dvs. personale în câmpurile furnizate.

3.    Câmpurile marcate cu "*" sunt obligatorii pentru o înregistrare validă.

4.    Atunci când introduceți data nașterii, utilizați formatul [AAAA-MM-DD]

5.    După completarea câmpurilor, faceți clic pe butonul "Înregistrare".

1.           Înregistrarea este identificată prin adresa de e-mail, adică fiecare adresă de e-mail poate fi înregistrată o singură dată. Înregistrarea nu implică nicio obligație!

2.           Având în vedere că unele dintre produsele vândute pe site pot fi livrate numai persoanelor cu vârsta de peste 14 ani și că livrarea acestor produse este supusă verificării identității destinatarului de către persoana care efectuează livrarea, rugăm clienții să furnizeze informații exacte și veridice. Produsele supuse restricțiilor de vârstă trebuie comandate de către client numai pentru uzul propriu al acestuia și trebuie ridicate personal sau de către un reprezentant autorizat.

3.           Dacă clientul înregistrat își uită parola, acesta poate utiliza funcția de reamintire a parolei. Dacă clientul furnizează aici adresa sa de e-mail înregistrată, pașii pentru generarea unei noi parole vor fi trimiși prin e-mail de către furnizorul de servicii la adresa de e-mail furnizată.

 

6.                Gama de produse disponibile pentru cumpărare

 

1.           Puteți găsi produsele disponibile pentru cumpărare în listele tematice ale magazinului online Triviani de mai sus. Informațiile despre produse (inclusiv denumirea produsului, fotografia mărită, utilizarea preconizată, utilizarea, prețul, utilitatea și, dacă este acoperit de o garanție obligatorie sau implicită, informații despre garanție, alte informații) sunt afișate lângă imaginea produsului făcând clic pe fotografia produsului.

2.           Prețurile afișate pentru produse includ TVA, așa cum prevede legea, dar nu includ taxele de livrare. Nu sunt percepute costuri suplimentare de ambalare.

3.           În magazinul online, furnizorul de servicii va indica denumirea produsului și va afișa o fotografie a produselor. Pentru mai multe informații despre produs, faceți clic pe imaginea produsului sau pe butonul "detalii". Acest lucru vă va duce la pagina produsului unde puteți găsi informații mai detaliate despre produs. Informațiile privind caracteristicile esențiale ale produsului se bazează pe prospectul pentru cumpărător furnizat de titularul autorizației de introducere pe piață la domiciliu a produsului. Conținutul acestuia a fost comunicat operatorului site-ului de către societatea autorizată să comercializeze produsul și este publicat de operator în măsura necesară pentru cumpărare. Furnizorul de servicii nu este răspunzător pentru conținutul informațiilor pentru clienți, iar producătorul produsului este singurul responsabil pentru acuratețea informațiilor conținute în acestea.

4.           În ciuda eforturilor depuse de furnizorul de servicii, imaginea produsului afișată pe site poate diferi de aspectul produsului din ambalaj, dar acest lucru nu înseamnă că ingredientele diferă în vreun fel. Prezentarea produsului poate fi menționată în descriere și în fotografie, dar dacă aceasta diferă de denumirea produsului, denumirea produsului este factorul determinant. O fotografie a unor produse este doar o ilustrare, dar în acest caz furnizorul de servicii va indica acest lucru în fotografie.

5.           Dacă aveți nevoie de mai multe informații decât cele furnizate pe site cu privire la calitatea, caracteristicile esențiale, utilizarea sau capacitatea de utilizare a oricăruia dintre produsele din magazinul online, vă rugăm să contactați persoana noastră de contact de la punctul 1 folosind datele de contact furnizate sau unul dintre canalele de comunicare de pe site.

6.           Produsele cu oferte speciale sunt de obicei disponibile în meniul roșu "Promoții" din partea dreaptă a barei de meniu de deasupra și în modulul de oferte zilnice, în slider, sub fila "Promoție", care sunt de obicei afișate și pe pagina de destinație. Utilizatorul recunoaște în mod expres că locația produselor scoase la vânzare se poate schimba.

7.           În cazul în care Furnizorul de servicii, în ciuda tuturor grijilor și diligențelor, afișează un preț incorect pe magazinul online, în special un preț "0" RON sau "1" RON care este în mod evident incorect, de exemplu, semnificativ diferit de prețul general acceptat sau estimat al produsului, sau un preț "0" RON sau "1" RON din cauza unei erori de sistem, Furnizorul de servicii nu este obligat să livreze produsul la prețul incorect, dar poate oferi să livreze produsul la prețul corect, în cunoștință de care Clientul se poate retrage de la cumpărare.

8.           În cazul unui preț incorect, există o discrepanță semnificativă de valoare între prețul real al produsului și prețul indicat, care ar trebui să fie imediat vizibilă pentru consumatorul mediu. În conformitate cu Legea V din 2013 privind Codul civil (Codul civil), un contract este încheiat prin exprimarea reciprocă și consensuală a voinței părților. În cazul în care părțile nu pot conveni asupra clauzelor contractuale, și anume în cazul în care nu există o exprimare reciprocă și unanimă a voinței părților, nu există un contract valabil, care să dea naștere la drepturi și obligații. Pe această bază, o comandă confirmată la un preț incorect/incorect va fi considerată un contract nul.

 

7.                Procedura de comandă

 

1.           Conectați-vă la magazinul online

8.    Dacă nu v-ați înregistrat încă, vă rugăm să vă înregistrați în conformitate cu punctul 3 din TCG.

9.    Dacă sunteți deja înregistrat, faceți clic pe butonul "LOGIN" din colțul din dreapta sus.

10. Introduceți adresa de e-mail și parola de care aveți nevoie pentru a vă conecta, apoi faceți clic pe "LOGIN".

 

1.           Selectați produsul (produsele) corespunzător(e).

11. Veți găsi categoriile de produse în meniul de mai sus.

12. Faceți clic pe produsul selectat pentru a citi o descriere detaliată făcând clic pe butonul "detalii".

13. În caseta de lângă fotografia produsului veți găsi prețul complet al produsului sau, în unele cazuri, prețul redus.

 

1.           Introduceți cantitatea.

14. Puteți introduce cantitatea pe care doriți să o comandați în câmpul de preț, pe care o puteți modifica în etapele următoare.

 

1.           Adăugați produsul în coșul dvs. de cumpărături.

15. Faceți clic pe butonul "Adaunga in cos".

 

1.           Coșul de cumpărături

16. Puteți vizualiza conținutul coșului dvs. de cumpărături făcând clic pe butonul "Coș" din colțul din dreapta sus

17. Puteți accesa vizualizarea detaliată a coșului de cumpărături făcând clic pe butonul "Vizualizare coș" după ce ați făcut clic pe butonul "Adăugare la coș".

18. Dacă doriți să adăugați un alt produs, faceți clic pe butonul "ADD TO SHOPPING".

19. Dacă doriți să comandați mai mult sau mai puțin dintr-un produs din coșul dvs., puteți modifica cantitatea în câmpul de sub "cantitate". După ce ați setat cantitatea, vă rugăm să faceți clic pe butonul "UPDATE" de lângă cantitate.

20. Dacă doriți să ștergeți conținutul coșului, faceți clic pe butonul de eliminare sau pe butonul cu pubela de la sfârșitul rândului în vizualizarea detaliată a coșului.

21. După ce ați finalizat conținutul coșului, vă rugăm să faceți clic pe butonul "GO TO BASKET" din dreapta.

 

1.           Plasați o comandă cu sau fără autentificare sau înregistrare

22. Vă rugăm să alegeți una dintre cele 3 opțiuni:

1.       Autentificare. link și vă rugăm să vă autentificați introducând adresa dvs. de e-mail și parola.

2.       Înregistrare.

3.       Dacă nu sunteți încă înregistrat și doriți să plasați comanda fără să vă înregistrați, vă rugăm să debifați căsuța "Sunt înregistrat" la checkout înainte de a plasa comanda.

1.                Dacă doriți să modificați conținutul coșului dvs. de cumpărături, faceți clic pe butonul "ÎNAPOI".

2.                Dacă datele dvs. sunt corecte, treceți la introducerea informațiilor de facturare.

 

3.           Introduceți informațiile de facturare și de expediere.

4.    În câmpul "Informații de facturare", completați câmpurile în mod corespunzător. Vă rugăm să acordați o atenție deosebită introducerii datelor cu exactitate și în conformitate cu cerințele formale.

5.    Dacă adresa de facturare și adresa de expediere sunt identice, vă rugăm să bifați caseta "Adresa de expediere este aceeași cu adresa de facturare".

6.    Dacă doriți să modificați detaliile anterioare sau coșul de cumpărături, vă rugăm să faceți clic pe butonul "RETURN".

7.    Dacă detaliile dvs. sunt corecte, continuați prin introducerea adresei de livrare.

 

1.           Metode de livrare și plată.

8.    În câmpul "Delivery method", selectați metoda de livrare corespunzătoare.

9.    În câmpul "Plata", selectați metoda de plată corespunzătoare.

10. Dacă doriți să vă modificați datele anterioare sau conținutul coșului de cumpărături, faceți clic pe butonul "ANULARE".

11. Dacă detaliile dvs. sunt corecte, continuați introducând orice cod promoțional sau revizuindu-vă comanda.

 

1.           Revizuiți comanda dvs.

12. Vă rugăm să vizualizați și să verificați rezumatul comenzii dumneavoastră.

13. Puteți introduce comentariile dvs. despre comandă în secțiunea "Comentarii".

14. Dacă doriți să faceți modificări la detaliile anterioare sau la coșul de cumpărături, faceți clic pe butonul "RETURN".

15. Dacă toate informațiile sunt corecte, vă rugăm să faceți clic pe "Trimiteți comanda".

 

1.           E-mail automat.

16. Veți primi în curând un e-mail automat cu rezumatul comenzii.

17. Vă rugăm să păstrați acest e-mail automat, deoarece va conține numărul de serie al comenzii.

 

1.           VĂ MULȚUMIM PENTRU COMANDĂ!

 

18.             Informații privind comanda

 

1.           La sfârșitul procesului de comandă descris în detaliu la punctul 5 (prin furnizarea datelor solicitate acolo, după verificarea datelor, corectarea eventualelor erori, rezumarea comenzii și verificarea acesteia), făcând clic pe butonul "Trimite comanda", utilizatorul serviciului plasează o comandă, careeste considerată o ofertă.

2.           Furnizorul de servicii trimite clientului un e-mail automat de confirmare imediat după primirea ofertei, dar nu mai târziu de 48 de ore de la primirea ofertei, informându-l pe client că comanda sa a fost primită. Acest e-mail de confirmare va conține un rezumat al comenzii, și anume produsele comandate, prețul de achiziție al acestora, metoda de plată, data livrării, metoda de livrare a produselor, costul livrării și numărul de serie generat de prestator (numărul de serie al comenzii). Odată cu această confirmare, oferta se consideră acceptată. Comanda și confirmarea acesteia se consideră primite de prestator sau de client în momentul în care acestea devin disponibile pentru acesta. În cazul în care confirmarea comenzii nu este primită în termen de 48 de ore, consumatorul este exonerat de obligația de a face o ofertă.

3.           Furnizorul se angajează să execute contractul în modul și cu produsele specificate în confirmare. Furnizarea de produse de înlocuire poate fi convenită de părți într-un contract separat. Clientul plătește prețul de achiziție din resurse proprii, furnizorul de servicii nu acordă un împrumut de consum în acest sens și nici nu este disponibil un împrumut pentru achiziționarea de bunuri.

4.           Consumatorul este informat că trimiterea comenzii este condiționată de plată.

5.           Corectarea erorilor de introducere a datelor: În orice caz, înainte de finalizarea procesului de comandă, utilizatorul poate reveni la faza anterioară pentru a corecta datele introduse.

Vă rugăm să rețineți că, în cazul în care comanda este plasată și facturată cu informații de facturare incorecte furnizate de client, vom putea procesa orice cerere de modificareprimită în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la emiterea facturii.În cazul în care clientul este de vină pentru furnizarea de informații incorecte, nu vom putea procesa cererile de modificare a facturii care depășesc 10 zile lucrătoare.

6.           Utilizatorul va primi o confirmare prin e-mail după trimiterea comenzii. În cazul în care această confirmare nu este primită de către utilizator într-o perioadă rezonabilă de timp, în funcție de natura serviciului, darnu mai târziu de 48 de orede la trimiterea comenzii, utilizatorul va fi eliberat de obligația de a face o ofertă sau de obligația contractuală. Prestatorul de servicii nu este răspunzător pentru confirmare în cazul în care confirmarea nu este primită la timp deoarece utilizatorul a introdus o adresă de e-mail greșită în timpul înregistrării sau deoarece spațiul de stocare al contului său este plin și acesta nu poate primi mesajul.

 

19.             Condiții de plată și chitanță

 

1.           În funcție de metoda de livrare, plata pentru produs se poate efectua după cum urmează:

20. La primirea bunurilor (plata la livrare)

21. Plata online prin card de credit (Simple)

Condiții suplimentare pentru utilizarea metodelor și serviciilor de plată pot fi găsite în www.triviani.ro la secțiunea "plată" a site-ului.

 

22.             Termenul de livrare:

 

1.           Termenul de livrare este de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea comenzii, cu excepția cazului în care produsul nu este în stoc. În acest din urmă caz, părțile convin asupra datei de livrare preconizate prin telefon și/sau e-mail. În cazul în care prețul de achiziție este plătit prin transfer bancar sau plată online cu cardul de credit, termenul maxim de livrare de 10 zile lucrătoare se calculează de la data creditării prețului de achiziție în contul bancar al furnizorului.

 

23.             Primirea bunurilor

 

1.           Utilizatorul poate alege între următoarele metode de livrare:

24. Pick Pack Point

25. Livrare la domiciliu prin curier

26. Ridicare personală

Pentru informații detaliate privind metodele și condițiile de livrare și colectare, vă rugăm să consultați www.triviani.ro pe site-ul nostru la rubrica "transport".

1.           La primirea bunurilor, clientul este obligat să verifice dacă produsele indicate pe factură corespund produselor din colet. În cazul în care produsele indicate pe factură nu sunt incluse în colet, clientul trebuie să facă o reclamațiescrisăpe factură.

2.           Clientul trebuie să verifice integritatea coletului în momentul livrării sau al primirii, în fața expeditorului. În caz de deteriorare a coletului, clientul trebuie să menționeze obiecția pe bonul de livrare și să refuze să accepte coletul. În acest caz, clientul trebuie să contacteze imediat prestatorul de servicii. Dacă clientul a acceptat coletul deteriorat, prestatorul de servicii nu va accepta nicio reclamație ulterioară. Cu toate acestea, acceptarea unui colet fără deteriorări externe nu poate fi refuzată fără un motiv legitim, în caz contrar costurile de livrare vor fi facturate clientului de către prestatorul de servicii. Condiția pentru re-livrarea coletului este ca clientul să plătească în avans valoarea coletului.

3.           În cazul livrării ramburs și al livrării la domiciliu, factura este inclusă în colet.

4.           În cazul livrării personale, clientul are la dispoziție 2 săptămâni de la data comenzii pentru a ridica pachetul, după care comanda va fi anulată.

 

27.             Alte informații privind procesarea și îndeplinirea comenzilor

 

1.           Comenzile sunt prelucrate în timpul programului de lucru. De asemenea, este posibil să plasați o comandă în afara orelor indicate ca ore de procesare a comenzilor; dacă este plasată după sfârșitul orelor de lucru, aceasta va fi procesată a doua zi. În toate cazurile, serviciul clienți al furnizorului de servicii va confirma electronic când poate îndeplini comanda dumneavoastră.

2.           Ca regulă generală, termenul maxim de livrare este de 10 zile lucrătoare de la confirmare. În toate cazurile, termenul de livrare și suma totală care trebuie plătită vor fi convenite prin e-mail sau telefonic și, în cazul rambursării, vor fi transmise curierului.

3.           Pe baza contractului de vânzare, furnizorul de servicii este obligat să transfere dreptul de proprietate asupra bunurilor, utilizatorul este obligat să plătească prețul de achiziție și să preia livrarea bunurilor

4.           În cazul în care vânzătorul este o întreprindere și cumpărătorul este un consumator, iar vânzătorul se angajează să livreze bunurile cumpărătorului, riscul de pierdere sau deteriorare este transferat cumpărătorului în momentul în care cumpărătorul sau o terță parte desemnată de cumpărător intră în posesia bunurilor. Riscul este transferat cumpărătorului în momentul livrării către transportator în cazul în care transportatorul a fost angajat de cumpărător, cu condiția ca transportatorul să nu fi fost recomandat de vânzător

5.           Dacă vânzătorul este o întreprindere și cumpărătorul este un consumator, cu excepția cazului în care părțile convin altfel, vânzătorul (în prezentele CGC: furnizorul) trebuie să pună bunurile la dispoziția cumpărătorului (utilizatorul) fără întârziere după încheierea contractului, dar nu mai târziu de treizeci (30) de zile.

6.           În caz de întârziere din partea furnizorului, utilizatorul are dreptul de a stabili o perioadă de grație. În cazul în care vânzătorul nu își îndeplinește obligațiile în perioada de grație, cumpărătorul are dreptul de a se retrage din contract.

7.           Utilizatorul are dreptul de a se retrage din contract fără preaviz dacă

1.    furnizorul de servicii a refuzat să execute contractul; sau

2.    contractul ar fi trebuit să fie executat la momentul convenit al executării, și nu în orice alt moment, prin acordul părților sau din cauza scopului recunoscut al serviciului.

1.           În cazul în care furnizorul de servicii nu își îndeplinește obligația contractuală deoarece produsul specificat în contract nu este disponibil, acesta informează imediat utilizatorul cu privire la aceasta și rambursează imediat suma plătită de utilizator.

2.           Dorim să atragem atenția clienților noștri că, în cazul în care comanda este plasată și facturată cu informații de facturare incorecte furnizate de client, suntem în măsură să îndeplinim cererile de modificareprimite în termen de maximum 10 zile lucrătoare de la emiterea facturii.În cazul în care clientul este de vină pentru furnizarea de informații incorecte, nu vom putea procesa cererile de modificare a facturii care depășesc 10 zile lucrătoare.

 

3.                Anunț de retragere

 

1.           Vă informăm că dreptul de retragere prevăzut în Decretul Guvernului 45/2014 (26.II.) este disponibil numai clienților care sunt consumatori în conformitate cu Codul civil. În conformitate cu Codul civil. 8:1(1)(3) din Codul civil,"consumator înseamnă o persoană fizică care acționează în afara sferei profesiei sale, a ocupației sale independente sau a activității sale comerciale".

2.           În conformitate cu dispozițiile Directivei 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului și ale Decretului guvernamental 45/2014 (26.II.26.) privind normele detaliate pentru contractele dintre consumatori și întreprinderi, Consumatorul se poate retrage din contractîn termen de 14 zile de la primirea produsului comandat,fără a oferi niciun motivși poate returna produsul comandat. În absența acestor informații, Consumatorul are dreptul de a-și exercita dreptul de retragere până la expirarea unui an.

3.           Perioada de exercitare a dreptului de retragere expiră la 14 zile de la data la care consumatorul sau o terță parte, alta decât transportatorul și indicată de consumator, preia livrarea produsului.

4.           De asemenea, consumatorul își poate exercita dreptul de retragere în perioada dintre data încheierii contractului și data primirii bunurilor.

5.           Costul returnării produsului trebuie să fie suportat de consumator, societatea nu s-a angajat să suporte acest cost, cu excepția cazului în care produsul cântărește mai mult de 10 kg sau nu poate fi transportat cu transportul public (dimensiunea sa depășește 100 cm, caz în care societatea va plăti costul returnării acestuia) , caz în care prestatorul de servicii va fi responsabil de organizarea și costul returnării acestuia.

6.           În cazul exercitării dreptului de retragere, consumatorului nu i se vor imputa alte costuri decât cele de returnare a produsului, însă prestatorul de servicii poate solicita despăgubiri pentru daune materiale rezultate din utilizarea necorespunzătoare. Costul returnării produsului este suportat de întreprindere în cazul în care produsul cântărește mai mult de 10 kg sau nu poate fi transportat cu transportul public (dimensiunea sa depășește 100 cm) - caz în care prestatorul de servicii este responsabil pentru organizarea și costul returnării produsului.

7.           Consumatorul nu are dreptul de retragere în cazul unui produs care nu este prefabricat, care a fost fabricat pe baza instrucțiunilor sau la cererea expresă a consumatorului sau care este clar personalizat pentru consumator.

8.           De asemenea, consumatorul nu își poate exercita dreptul de retragere

1.        în cazul unui contract de prestare a unui serviciu, după finalizarea întregii prestări a serviciului, dacă întreprinderea a început prestarea serviciului cu acordul prealabil expres al consumatorului, iar consumatorul a recunoscut că își va pierde dreptul de retragere după finalizarea întregii prestări a serviciului;

2.        pentru bunurile sau serviciile al căror preț sau preț este supus fluctuațiilor de pe piața financiară care nu pot fi controlate de întreprindere și care sunt posibile chiar și în timpul perioadei în care dreptul de retragere poate fi exercitat;

3.        pentru produsele perisabile sau produsele a căror calitate este de scurtă durată;

4.        pentru produsele în ambalaje sigilate care, din motive de sănătate sau igienă, nu pot fi returnate după deschidere după livrare;

5.        un produs care, prin natura sa, este inseparabil amestecat cu alte produse după livrare;

6.        în cazul unei băuturi alcoolice a cărei valoare reală depinde de fluctuațiile pieței într-un mod care nu poate fi controlat de întreprindere și al cărei preț a fost convenit între părți la momentul încheierii contractului de vânzare, dar contractul nu este executat decât după 30 de zile de la încheierea contractului;

7.        în cazul unui contract de prestare de servicii în care întreprinderea, la cererea expresă a consumatorului, vizitează consumatorul pentru a efectua lucrări urgente de reparație sau de întreținere;

8.        pentru vânzarea unei copii a unei înregistrări sonore sau video sau a unui program de calculator în ambalaj sigilat, în cazul în care consumatorul a deschis ambalajul după livrare;

9.        pentru ziare, periodice și publicații periodice, cu excepția contractelor de abonament;

10.     pentru contractele încheiate prin licitație publică;

11.     pentru contractele de furnizare de servicii de cazare, de transport, de închiriere de mașini, de catering sau de agrement, cu excepția serviciilor de cazare, în cazul în care contractul a stabilit un termen sau o perioadă de executare;

12.     în cazul conținutului digital furnizat pe un suport netangibil, în cazul în care întreprinderea a început executarea cu consimțământul prealabil expres al consumatorului, iar consumatorul a recunoscut, în același timp în care și-a dat consimțământul, că își va pierde dreptul de retragere odată ce executarea a început.

1.           Furnizorul rambursează consumatorului suma plătită, inclusiv cheltuielile de livrare, fără întârzieri nejustificate, dar în termen de cel mult 14 zile de la returnarea bunurilor/recepția notificării de retragere, în conformitate cu legislația menționată anterior.

2.           Rambursarea se efectuează prin aceeași metodă de plată ca cea utilizată pentru tranzacția inițială, cu excepția cazului în care consumatorul acceptă în mod expres o altă metodă de plată; consumatorul nu suportă costuri suplimentare ca urmare a utilizării acestei metode de rambursare.

3.           Consumatorul returnează bunurile fără întârzieri nejustificate și, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care notificarea de retragere din contract este trimisă furnizorului.

4.           În cazul retragerii în scris, este suficient ca consumatorul să trimită notificarea de retragere în termen de 14 zile.

5.           Consumatorul va respecta termenul dacă returnează sau predă produsul (produsele) înainte de expirarea perioadei de 14 zile.

6.           Consumatorul suportă numai costul direct al returnării produsului, cu excepția cazului în care întreprinderea a fost de acord să suporte acest cost.

7.           Furnizorul nu este obligat să ramburseze consumatorului orice costuri suplimentare care rezultă din alegerea unui alt mod de transport decât cel mai ieftin mod de transport obișnuit oferit de furnizor.

8.           Consumatorul este răspunzător pentru deprecierea bunurilor numai în cazul în care aceasta se datorează manipulării, alta decât cea necesară pentru a determina natura, proprietățile și funcționarea bunurilor.

9.           Furnizorul poate reține rambursarea până când bunul (bunurile) a (au) fost returnat(e) sau până când consumatorul a furnizat dovada că acesta (acestea) a (au) fost returnat(e), luându-se în considerare data cea mai apropiată.

10.        În cazul în care consumatorul dorește să își exercite dreptul de retragere, acesta o poate face în scris la una dintre datele de contact ale prestatorului de servicii (inclusiv prin utilizarea formularului anexat). În cazul notificării scrise prin poștă, se va lua în considerare data expedierii. În cazul notificării prin poștă, prestatorul de servicii va accepta notificarea ca scrisoare recomandată sau colet. Consumatorul poate returna produsul comandat furnizorului de servicii prin poștă sau curier.

11.        Consumatorul trebuie să acorde o atenție deosebită utilizării corespunzătoare a produsului, deoarece consumatorul este răspunzător pentru orice daune rezultate din utilizarea necorespunzătoare!

12.        45/2014 (II.26.) privind normele detaliate ale contractelor dintre consumatori și întreprinderi aici disponibilă la https://njt.hu/jogszabaly/2014-45-20-22

13.        Directiva 2011/83/UE a Parlamentului European și a Consiliului aici disponibil la adresa.

14.        De asemenea, consumatorul poate contacta furnizorul de servicii pentru orice alte reclamații utilizând datele de contact prevăzute în prezentele norme.

15.        Dreptul de retragere se aplică numai utilizatorilor care sunt consumatori în sensul Codului civil.

16.        Dreptul de retragere nu se aplică întreprinderilor, și anume persoanelor care acționează în cadrul activității lor comerciale, profesionale, independente sau de afaceri.

 

17.        Procedura de exercitare a dreptului de retragere:

13. În cazul în care consumatorul dorește să își exercite dreptul de retragere, acesta trebuie să notifice prestatorului de servicii intenția sa de retragere contactând prestatorul de servicii.

14. Consumatorul își poate exercita dreptul de retragere în termen dacă trimite notificarea de retragere înainte de expirarea celei de-a 14-a zile de la primirea produsului. În cazul retragerii în scris, este suficient să se trimită doar notificarea de retragere în termen de 14 zile. În cazul notificării prin poștă, se va lua în considerare data expedierii, în cazul notificării prin e-mail sau fax, se va lua în considerare data expedierii e-mailului sau faxului.

15. Consumatorii sunt informați că un model de notificare de retragere este disponibil pe site-ul internet.

16. În caz de retragere, consumatorul este obligat să returneze produsul comandat la adresa prestatorului de servicii fără întârziere, dar nu mai târziu de 14 zile de la data comunicării retragerii sale. Se consideră că termenul a fost respectat dacă bunurile sunt trimise înainte de termenul de 14 zile (adică nu trebuie să ajungă în termen de 14 zile). Clientul suportă costurile suportate pentru returnarea bunurilor ca urmare a exercitării dreptului de retragere.

17. Cu toate acestea, prestatorul de servicii nu este obligat să ramburseze consumatorului orice costuri suplimentare rezultate din alegerea unui alt mod de transport decât cel mai ieftin mod de transport obișnuit oferit de prestator. De asemenea, consumatorul își exercită dreptul de retragere în perioada dintre data încheierii contractului și data primirii bunurilor.

18. În cazul vânzării mai multor produse, dacă livrarea fiecărui produs are loc la un moment diferit, dreptul de retragere poate fi exercitat de cumpărător în termen de 14 zile de la livrarea ultimului produs sau, în cazul unui produs compus din mai multe loturi sau articole, de la livrarea ultimului lot sau articol.

19. În cazul furnizării de conținut digital, în cazul în care executarea a început cu acordul prealabil expres al consumatorului, consumatorul nu are dreptul de retragere. Cu toate acestea, consumatorul are, de asemenea, dreptul de retragere în perioada dintre plasarea comenzii și primirea produsului.

 

20.             Garanție, garanție

 

1.           Prestație defectuoasă

Debitorul este în întârziere dacă prestația nu îndeplinește cerințele de calitate prevăzute în contract sau prin lege la momentul executării. Debitorul nu este în culpă dacă persoana îndreptățită cunoștea defectul la momentul încheierii contractului sau ar fi trebuit să cunoască defectul la momentul încheierii contractului. Orice clauză dintr-un contract încheiat între un consumator și o întreprindere care derogă de la dispozițiile prezentului capitol privind garanțiile și garanțiile implicite în detrimentul consumatorului este nulă.

 

2.           Garanția

1.                În ce cazuri poate utilizatorul să își exercite dreptul la o garanție?

În cazul unei prestații defectuoase din partea prestatorului de servicii, utilizatorul poate formula o cerere de garanție împotriva prestatorului de servicii în conformitate cu normele Codului civil.

2.                Care sunt drepturile utilizatorului pe baza cererii sale de garanție?

Utilizatorul poate face, la alegerea sa, următoarele cereri de garanție: repararea sau înlocuirea, cu excepția cazului în care alegerea de către utilizator a uneia dintre aceste cereri este imposibilă sau ar implica costuri suplimentare disproporționate pentru societate în comparație cu îndeplinirea unei alte cereri. În cazul în care repararea sau înlocuirea nu este solicitată sau nu a putut fi solicitată, utilizatorul poate solicita o reducere proporțională a prețului sau poate dispune repararea sau înlocuirea defectului pe cheltuiala întreprinderii sau, în ultimă instanță, poate renunța la contract. În cazul unui contract încheiat între un consumator și o întreprindere pentru vânzarea de bunuri mobile, furnizarea de conținut digital sau prestarea de servicii digitale, utilizatorul nu poate, în exercitarea drepturilor sale în temeiul garanției de conveniență, să repare el însuși defectul sau să îl facă reparat de o altă persoană pe cheltuiala întreprinderii. Utilizatorul poate transfera de la unul dintre drepturile sale alese de garanție accesorie la altul, dar costul unui astfel de transfer va fi suportat de către utilizator, cu excepția cazului în care acesta a fost justificat sau întreprinderea a oferit un motiv pentru aceasta.

3.                Care este termenul în care utilizatorul trebuie să își exercite dreptul de garanție accesorie?

Utilizatorul trebuie să notifice defectul imediat după descoperirea acestuia, dar nu mai târziu de două luni de la descoperirea defectului. În același timp, vă rugăm să rețineți că nu vă mai puteți exercita drepturile de a solicita despăgubiri dincolo de perioada de prescripție de doi ani de la data executării contractului. În cazul bunurilor second-hand, această perioadă poate fi mai scurtă, dar de cel puțin un an.

4.                Împotriva cui puteți depune o reclamație?

Utilizatorul poate formula o cerere de garanție împotriva furnizorului de servicii.

5.                Care sunt celelalte condiții pentru exercitarea drepturilor de a solicita o garanție?

În termen de 12 luni de la data executării, nu există alte condiții pentru revendicarea de către consumator a unei prestații defectuoase decât notificarea defectului, având în vedere că există o prezumție că defectul descoperit de consumator exista deja la momentul executării. Întreprinderea este responsabilă pentru răsturnarea acestei prezumții. Cu toate acestea, după 12 luni de la data executării, consumatorului îi revine sarcina de a dovedi că defectul este imputabil executării.

 

3.           Garanția produsului

1.                În ce cazuri poate utilizatorul să își exercite dreptul la o garanție a produsului?

În cazul unui defect al bunurilor mobile (denumit în continuare: produs), utilizatorul poate, la alegerea sa, să solicite o garanție pentru accesorii sau o garanție pentru produs în conformitate cu normele Codului civil.

2.                Ce drepturi are utilizatorul în cadrul unei cereri de garanție pentru produs?

În cadrul unei cereri de garanție a produsului, utilizatorul poate solicita doar repararea sau înlocuirea produsului defect.

3.                Împotriva cui pot exercita o cerere de garanție a produsului?

Vă puteți exercita drepturile de garanție a produsului împotriva producătorului sau distribuitorului produsului (denumite împreună "producătorul").

4.                În ce cazuri produsul este defect?

Un produs este defect dacă nu îndeplinește cerințele de calitate în vigoare la momentul introducerii pe piață sau dacă nu are caracteristicile descrise de producător.

5.                Care este termenul până la care utilizatorul poate solicita despăgubiri în temeiul garanției produsului?

Utilizatorul poate solicita să beneficieze de garanția produsului în termen de doi ani de la data introducerii pe piață a produsului de către producător. Odată ce această perioadă a expirat, acesta își pierde acest drept.

6.                Care este regula probelor pentru o cerere de garanție a produsului?

În cazul unei cereri de garanție a produsului, utilizatorului îi revine sarcina de a dovedi că produsul era defect în momentul în care producătorul l-a introdus pe piață.

7.                În ce cazuri producătorul este scutit de obligația sa de garanție a produsului?

Producătorul este scutit de obligația sa de garanție a produsului dacă poate dovedi că

4.                el nu a fabricat sau nu a pus în circulație produsul în cursul activității sale comerciale; sau

5.                defectul nu era detectabil în conformitate cu stadiul științei și tehnologiei la momentul introducerii pe piață sau

6.                defectul produsului este cauzat de aplicarea unei legi sau a unei specificații oficiale obligatorii. Producătorul trebuie să dovedească un singur motiv de scutire.

Vă rugăm să rețineți că utilizatorul poate formula simultan și simultan o cerere de garanție împotriva societății și o cerere de garanție a produsului împotriva producătorului pentru același defect. În cazul în care cererea de garanție a produsului este acceptată, utilizatorul poate formula o cerere de garanție împotriva producătorului numai pentru produsul înlocuit sau pentru partea din produs care a fost reparată.

 

7.           Garanția

1.                Când își pot exercita consumatorii dreptul la o garanție?

În cazul unei performanțe defectuoase, utilizatorul se poate prevala de garanție în conformitate cu normele din Codul civil.

2.                Ce drepturi are utilizatorul în cazul în care garanția se bazează pe lege?

În cazul unui produs de consum durabil nou (denumit în continuare: produs de consum durabil), astfel cum este definit în Decretul ministerial privind desemnarea grupelor de produse de consum durabil supuse garanției obligatorii, Utilizatorul își poate revendica drepturile în temeiul garanției produsului din cauza unui defect de performanță, în condițiile stabilite în Decretul Guvernului nr. 151/2003 (IX. 22.) privind garanția obligatorie pentru anumite produse de consum durabil. Produsele pentru care garanția este obligatorie sunt disponibile la următorul link:

https://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=a0300151.kor

Garanția obligatorie se aplică numai produselor enumerate în listă și cu o valoare de cel puțin10000HUF.

8.           Ce drepturi suplimentare are utilizatorul în cadrul unei garanții legale?

În cazul unui produs de consum, utilizatorul poate, în timpul perioadei de garanție, să solicite în primul rând o reparație. Înlocuirea este posibilă după prima încercare de reparație, dacă se stabilește că bunul de consum nu poate fi reparat și utilizatorul nu solicită o altă reparație. De asemenea, utilizatorul poate solicita înlocuirea dacă reparația nu a fost efectuată în termen de treizeci de zile de la cererea de reparație. Cererea de înlocuire este, de asemenea, justificată în cazul în care produsul de consum se defectează din nou după ce a fost reparat de trei ori în timpul perioadei de garanție, cu condiția ca utilizatorul să nu solicite o altă cerere. În cazul în care înlocuirea nu este posibilă în cazurile menționate mai sus, utilizatorul poate solicita, de asemenea, rambursarea prețului de achiziție.

9.           Care este termenul în care utilizatorul trebuie să își exercite drepturile în temeiul garanției obligatorii?

În conformitate cu Decretul guvernamental 151/2003 (IX.22.), bunurile de consum durabile - pentru produsele cu un preț de vânzare mai mare de10000 HUF - sunt acoperite de o garanție obligatorie de 1, 2 sau 3 ani, în funcție de prețul produsului, în timp ce produsele sub10000 HUF nu sunt acoperite de garanție obligatorie.

Durata garanției pentru bunurile de consum

10.             un an pentru prețurile de vânzare cuprinse între 10 000 HUF și 100 000 HUF,

11.             doi ani pentru vânzările între 100 000 HUF și 250 000 HUF, și

12.             trei ani pentru vânzări de peste 250 000 HUF (de la 250 001 HUF).

 

13.        În ce condiții pot fi exercitate drepturile de garanție:

Utilizatorul își poate exercita drepturile care decurg din garanție prin intermediul cardului de garanție care i-a fost pus la dispoziție; valabilitatea garanției nu este afectată de eliberarea necorespunzătoare a cardului de garanție sau de neprezentarea cardului de garanție. În cazul neprezentării cardului de garanție, încheierea contractului se consideră dovedită dacă utilizatorul face dovada plății contravalorii. Returnarea ambalajului nedeschis al bunurilor de consum nu este o condiție pentru îndeplinirea cererii de garanție.

14.        Ce alte cerințe pot fi impuse ca o condiție pentru exercitarea drepturilor în temeiul garanției?

Consumatorului i se pot impune cerințe specifice (de exemplu, inspecția periodică) pentru a asigura instalarea sau întreținerea corespunzătoare a unui produs de consum, cu condiția ca instalarea sau întreținerea corespunzătoare să nu poată fi asigurată prin alte mijloace și ca respectarea cerinței să nu impună o sarcină disproporționată asupra consumatorului.

15.        Când este scutită o întreprindere de obligația sa de garanție?

O întreprindere este scutită de obligația sa de garanție dacă poate dovedi că cauza defectului a apărut după executare.

Vă rugăm să rețineți că utilizatorul poate depune o cerere de garanție și o cerere de garanție, precum și o cerere de garanție a produsului și o cerere de garanție pentru același defect, simultan și în paralel. Cu toate acestea, odată ce utilizatorul a formulat cu succes o cerere pentru performanță defectuoasă pentru un anumit defect (de exemplu, societatea a înlocuit produsul), acesta nu mai poate formula o cerere pentru același defect pe niciun alt temei juridic.

16.        Înlocuirea în 3 zile

În cazul în care consumatorul solicită o înlocuireîn termen de trei zile lucrătoarede la cumpărare (instalare) din cauza unui defect al bunurilor de consum, întreprinderea nu poate solicita costuri suplimentare disproporționate în temeiul articolului 6:159 alineatul (2) litera (a) din Legea V din 2013 privind Codul civil, dar este obligată să înlocuiască bunurile de consum, cu condiția ca defectul să împiedice utilizarea prevăzută.

17.        Consumatorul are dreptul de a solicita o reducere imediată a prețului sau de a se retrage din contract dacă gravitatea defectului justifică acest lucru, dacă defectul reapare după reparație sau înlocuire sau dacă prestatorul de servicii nu efectuează reparația sau înlocuirea în termen de 30 de zile.

 

21.             Procedura în cazul unei cereri de garanție

 

1.           Dispozițiile Decretului nr. 19/2014 (IV. 29.) al Ministerului Agriculturii și Silviculturii dinUngaria se aplică cererilor de garanție formulate în temeiul unui contract de consum.

2.           În cazul unui contract încheiat între un consumator și o întreprindere, acordul părților nu se poate abate de la dispozițiile regulamentului în detrimentul consumatorului.

3.           Consumatorul trebuie să dovedească încheierea contractului (prin intermediul unei facturi sau chiar doar al unei chitanțe sau al unui e-mail de confirmare a comenzii) atunci când solicită o garanție.

4.           Costurile legate de îndeplinirea obligației de garanție sunt suportate de prestatorul de servicii (Codul civil, § 6:166).

5.           Furnizorul de servicii este obligat să țină o evidență a cererii de garanție care i-a fost notificată de către consumator.

6.           O copie a înregistrării este pusă la dispoziția consumatorului fără întârziere, într-un mod verificabil.

7.           În cazul în care furnizorul de servicii nu este în măsură să declare caracterul executoriu al cererii de garanție a consumatorului în momentul notificării sale, acesta notifică consumatorului poziția sa în termen de cinci zile lucrătoare într-un mod verificabil, inclusiv motivele respingerii cererii și posibilitatea de a recurge la organismul de conciliere.

8.           Furnizorul de servicii trebuie să păstreze procesele-verbale timp de trei ani de la data înregistrării lor și să le prezinte la cererea autorității de supraveghere.

9.           Furnizorul de servicii trebuie să depună eforturi pentru a efectua reparația sau înlocuirea în termen de maximum cincisprezece zile.

 

22.             Dispoziții diverse

 

1.           Invaliditatea, ilegalitatea sau inaplicabilitatea oricărei părți a prezentelor norme nu afectează validitatea, legalitatea sau aplicabilitatea celorlalte părți.

2.           În cazul în care Furnizorul de servicii nu își exercită oricare dintre drepturile sale în temeiul prezentelor Termeni și condiții, neexercitarea acestor drepturi nu va fi considerată o renunțare la drepturile respective. Nicio renunțare la vreun drept nu este valabilă decât dacă este menționată în mod expres în scris. Faptul că furnizorul de servicii nu respectă cu strictețe un termen sau o condiție materială a regulilor cu o singură ocazie nu înseamnă că furnizorul de servicii renunță la dreptul său de a insista asupra respectării stricte a termenului sau a condiției respective în viitor.

3.           Furnizorul de servicii și clientul vor încerca să soluționeze pe cale amiabilă orice litigiu între ei. Clientul și furnizorul de servicii își stabilesc competența exclusivă a tribunalelor districtuale II și III din Budapesta și a Curții de Justiție din Székesfehérvár, luând în considerare normele de competență, pentru orice litigii din domeniul de aplicare al acestor termeni și condiții care nu pot fi soluționate prin acord în termen de 30 (treizeci) de zile calendaristice. Acești termeni și condiții nu afectează dreptul consumatorilor de a-și soluționa litigiile în fața instanței de la locul lor de reședință, care este competentă în conformitate cu normele Codului de procedură civilă.

4.           Furnizorul de servicii nu este răspunzător pentru daunele rezultate din orice defecțiuni tehnice ale rețelei de internet, orice defecțiuni ale echipamentului de comunicare utilizat de furnizorul de servicii sau de utilizator, orice defecțiuni sau funcționare anormală a oricărui software sau program utilizat de furnizorul de servicii, orice defecțiuni tehnice.

 

23.             Gestionarea reclamațiilor

 

1.           Magazinul nostru își propune să îndeplinească toate comenzile la calitatea și satisfacția clientului. În cazul în care utilizatorul are reclamații cu privire la contract sau la executarea acestuia, acesta poate comunica reclamația sa prin telefon, e-mail sau scrisoare.

2.           Prestatorul de servicii va investiga imediat reclamația verbală și, dacă este necesar, o va remedia. În cazul în care clientul nu este de acord cu soluționarea reclamației sau în cazul în care nu este posibilă investigarea imediată a reclamației, prestatorul de servicii va lua imediat act de reclamație și de poziția sa cu privire la reclamație și va furniza clientului o copie a înregistrării.

3.           Serviciul răspunde în scris la reclamația scrisă în termen de 30 de zile. Acesta prezintă motivele respingerii plângerii. Prestatorul de servicii păstrează o evidență a reclamației și o copie a răspunsului timp de trei ani și le prezintă autorităților de supraveghere la cerere.

4.           În cazul în care reclamația este respinsă și în cazul în care încercarea de soluționare pe cale amiabilă a reclamației consumatorului nu a avut succes, consumatorul are dreptul să se adreseze organismului de conciliere gestionat de camerele de comerț și industrie județene (metropolitane) sau instanțelor de judecată pentru soluționarea litigiului sau autorității pentru protecția consumatorilor în cazul în care se suspectează încălcări ale legislației privind protecția consumatorilor.

5.           Consumatorul poate depune o plângere la autoritatea pentru protecția consumatorilor:

În conformitate cu Decretul Guvernului nr. 326/2024 (XI.14.) privind desemnarea autorității de protecție a consumatorilor, Biroul Guvernului Capitalei și Județului este autoritatea generală de protecție a consumatorilor. Datele de contact ale birourilor guvernamentale: https://jarasinfo.gov.hu

În cazul unei reclamații, consumatorul are dreptul de a se adresa unui organism de conciliere, ale cărui date de contact pot fi găsite aici:

 

Denumirea și datele de contact ale organismului de conciliere în funcție de locul de stabilire al prestatorului de servicii:

 

Consiliul de conciliere din Budapesta

Adresa: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Adresa poștală: 1253 Budapest Pf. 10.

Număr de telefon: (1) 488-2131

Președinte: Dr. Éva Veronika Inzelt

Adresa site-ului internet: www.bekeltet.bkik.hu

Adresa de e-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

 

Organismul de conciliere de la locul de reședință sau de domiciliu al consumatorului este competent pentru procedură. În absența domiciliului sau a reședinței consumatorului în țară, competența organismului de conciliere se bazează pe locul în care este stabilită întreprinderea. Organismul de conciliere desemnat în cererea consumatorului are competența de a înlocui organismul competent la cererea consumatorului. 

 

Detalii de contact ale organismelor de conciliere:


Baranya County Conciliation Board.

Adresa: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.

Număr de telefon: (72) 507-154; (20) 283-3422

Președinte: Dr. Réka Gőbölös

Adresa site-ului web: www.baranyabekeltetes.hu

Adresa de e-mail: info@baranyabekeltetes.hu; kerelem@baranyabekeltetes.hu

 

Comisia Județeană de Arbitraj Borsod-Abaúj-Zemplén

Adresa: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Adresa pentru corespondență: 3501 Miskolc Pf. 376.

Număr de telefon: (46) 501-090

Președinte.

Adresa site-ului web: www.bekeltetes.borsodmegye.hu

Adresa de e-mail: bekeltetes@bokik.hu

 

Comisia de conciliere din Budapesta

Adresa: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Adresa poștală: 1253 Budapest Pf. 10.

Număr de telefon: (1) 488-2131

Președinte: Dr. Éva Veronika Inzelt

Adresa site-ului web: www.bekeltet.bkik.hu

Adresa de e-mail: bekelteto.testulet@bkik.hu

 

Comisia de conciliere a județului Csongrád-Csanád

Adresă: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Număr de telefon: (62) 554-250/118 ext.

Președinte: Dr. Péter Károly Horváth

Adresa site-ului web: www.bekeltetes-csongrad.hu

Adresa de e-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu

 

Comisia de conciliere a județului Fejér

Adresa: 8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 4-6.

Număr de telefon: (22) 510-310

Președinte: Dr. Csilla Csapó

Adresa site-ului web: www.bekeltetesfejer.hu

Adresa de e-mail: bekeltetes@fmkik.hu

 

Consiliul Județean de Arbitraj Győr-Moson-Sopron

Adresa: 9021 Győr, Szent István út 10/A.

Număr de telefon: (96) 520-217

Președinte: Dr. Beáta Bagoly

Adresa site-ului web: www.bekeltetesgyor.hu/hu; www.gymsmkik.hu/bekelteto

Adresa de e-mail: bekeltetotestulet@gymskik.hu

 

Comisia județeană de arbitraj Hajdú-Bihar

Adresa: 4025 Debrecen Vörösmarty u. 13-15.

Număr de telefon: (52) 500-710; (52) 500-745

Număr de fax: (52) 500-720

Președinte: Dr. Zsolt Hajnal

Adresa site-ului web: www.hbmbekeltetes.hu

Adresa de e-mail: bekelteto@hbkik.hu

 

Consiliul de conciliere al județului Pest

Adresa: 1055 Budapest, Balassi Bálint utca 25., IV. etaj 2.

Adresa poștală: 1364 Budapest, PO Box 81.

Număr de telefon: (1) 792-7881

Număr de fax: (1) 792-7881

Președinte: Dr. Géza Nadrai

Adresa site-ului web: www.panaszrendezes.hu; www.pestmegyeibekelteto.hu

Adresa de e-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

 

6.           Organismul de conciliere este competent să soluționeze litigiile de consum pe cale amiabilă. Sarcina organismului de conciliere este de a încerca să ajungă la un acord între părți pentru a soluționa litigiul de consum și, în cazul în care acest lucru nu reușește, de a se pronunța asupra cazului pentru a se asigura că drepturile consumatorilor sunt aplicate într-un mod simplu, rapid, eficient și rentabil. La cererea consumatorului sau a furnizorului, organismul de conciliere consiliază consumatorul cu privire la drepturile și obligațiile consumatorului.

7.           Organismul de conciliere oferă consumatorilor o audiere personală în orașele din județ aflate în jurisdicția sa, o dată pe săptămână, dacă este necesar, la cererea consumatorului.

Pentru a iniția procedura organismului de conciliere, consumatorul trebuie să încerce să soluționeze litigiul direct cu întreprinderea în cauză.

Procedura de conciliere este inițiată la cererea consumatorului.

Instanța de conciliere organizează audierea online, fără ca consumatorul să fie prezent în persoană, prin intermediul unui dispozitiv electronic care permite transmiterea simultană de sunet și imagini (denumită în continuare"audiere online"). La cererea consumatorului, instanța de conciliere organizează o audiere personală.

Întreprinderea are o obligație de cooperare în cadrul procedurii de conciliere, inclusiv obligația de a trimite răspunsul său organismului de conciliere și obligația de a asigura participarea la audiere a unei persoane autorizate să negocieze o tranzacție. Reprezentantul întreprinderii autorizate să încheie o tranzacție trebuie să participe la audierea online. În cazul în care consumatorul solicită o audiere față în față, reprezentantul întreprinderii autorizat să negocieze o tranzacție trebuie să participe la audierea cel puțin online.

Autoritatea pentru protecția consumatorilor va impune o amendă în cazul în care întreprinderea își încalcă obligația de a coopera și de a furniza informații.

8.           Consumatorii pot utiliza platforma UE de soluționare online a litigiilor pentru a depune o plângere. Utilizarea platformei necesită o simplă înregistrare la Comisia Europeană, făcând clic aici. După autentificare, consumatorul poate depune o reclamație prin intermediul site-ului online, a cărui adresă este: https://ec.europa.eu/odr

9.           Furnizorul de servicii are obligația de a coopera în cadrul procedurii de conciliere, prin trimiterea răspunsului său către organismul de conciliere și prin asigurarea participării la audiere a unei persoane autorizate să negocieze o înțelegere. În cazul în care sediul social sau locul de desfășurare a activității nu este înregistrat în județul camerei de conciliere care gestionează organismul de conciliere competent din punct de vedere teritorial, obligația de cooperare a întreprinderii include oferirea posibilității unei înțelegeri scrise în conformitate cu cererea consumatorului.

 

24.             Protecția datelor

 

1.           Politica de confidențialitate a magazinului nostru online este disponibilă aici: https://www.triviani.ro/politica-de-confidentialitate

2.           Am integrat Molin, asistentul nostru avansat de servicii pentru clienți cu inteligență artificială, pentru a înțelege și a răspunde mai bine nevoilor utilizatorilor noștri și pentru a oferi o experiență optimă de servicii. Molin utilizează tehnologii avansate pentru a obține informații despre interacțiunile, preferințele și feedback-ul utilizatorilor. Acest lucru ne permite să îmbunătățim continuu și să adaptăm serviciul nostru la nevoile dumneavoastră. Ca parte a funcționalității Molin, putem utiliza module cookie și alte tehnologii pentru a colecta informații despre comportamentul utilizatorului și informații despre dispozitiv. Acestea includ informații neidentificabile, cum ar fi adresa IP a dispozitivului, dimensiunea ecranului, tipul dispozitivului, informații despre browser, locația geografică (limitată la țară) și setările limbii preferate. Fiți siguri că aceste informații sunt stocate în siguranță într-un profil de utilizator pseudonimizat, iar Molin AI aderă strict la obligațiile contractuale care interzic vânzarea datelor colectate. Scopul nostru principal este să vă oferim servicii excepționale pentru clienți, protejându-vă în același timp confidențialitatea și asigurând o experiență de utilizare fără probleme.

 

25.             Drepturile de autor

 

1.           Prin accesarea de către client a site-ului ro sunteți de acord cu următorii termeni și condiții, chiar dacă nu sunteți utilizator înregistrat sau client al magazinului și al site-ului.

2.           Conținutul magazinului este proprietatea intelectuală a Hoppline Ltd.

3.           Furnizorulîși rezervă toate drepturile de a copia și distribui orice parte a site-ului prin orice metodă sau tehnică. Conținutul și designul paginilor acestui site sunt protejate de legislația internațională și maghiară.

4.           Prelucrarea și vânzarea totală sau parțială a site-ului (text, grafică, fotografii, material audio sau video, structură de date, structură, procedură, program etc.) este interzisă fără acordul prealabil scris. Puteți salva părți din conținutul site-ului pe hard disk sau le puteți tipări doar pentru uz propriu, dar în niciun caz nu puteți utiliza, distribui, stoca într-o bază de date, descărca sau comercializa părțile reproduse ale site-ului.

5.           www.triviani.ro paginile sunt protejate de drepturi de autor în integralitatea lor și nicio parte a acestora nu poate fi decupată sau partea mutilată retransmisă publicului în niciun fel.

6.           Utilizarea neautorizată va duce la sancțiuni penale și civile. Furnizorul de servicii poate solicita încetarea încălcării și despăgubiri pentru daune.

7.           Imaginile publicate aici au fost create, comandate sau achiziționate de furnizorul de servicii. Furnizorul de servicii se străduiește să furnizeze informații exacte și autentice, dar nu poate fi tras la răspundere pentru orice daune rezultate din informațiile furnizate.

8.           Expresiile utilizatorilor pe site (de exemplu, comentarii, opinii, publicații, forumuri) nu reflectă gândurile și opiniile prestatorului de servicii.

9.           Prin acceptarea prezentelor TCG și prin înregistrare, autorii comentariilor, opiniilor, publicațiilor, textelor de forum recunosc că, prin utilizarea site-ului, gândurile lor exprimate în acestea vor deveni imediat de notorietate publică și, prin urmare, nu pot invoca niciun drept de autor în legătură cu utilizarea textelor pe care le-au scris.

 

26.             Legislație relevantă

1.           Legea fundamentală a Ungariei

2.           Legea CXII din 2011 privind dreptul la autodeterminare informațională și libertatea de informare (Infotv.)

3.           Legea CVIII din 2001 privind anumite aspecte ale serviciilor de comerț electronic și ale serviciilor societății informaționale (eKertv.)

4.           Legea C din 2003 privind comunicațiile electronice (Eht.)

5.           Legea CXIX din 1995 privind prelucrarea datelor privind numele și adresa în scopuri de cercetare și marketing direct (Legea CXIX din 1995)

6.           Legea XLVIII din 2008 privind condițiile de bază și anumite restricții privind publicitatea comercială (Legea privind publicitatea)

7.           Decretul guvernamental 45/2014 (II. 26.) privind normele detaliate ale contractelor dintre consumatori și întreprinderi

8.           Decretul nr. 19/2014 (IV. 29.) al Ministerului Agriculturii și Silviculturii din Republica Ungară privind normele procedurale de soluționare a cererilor de garanție și garantare pentru bunurile vândute în temeiul unui contract încheiat între un consumator și o întreprindere

9.           Decretul guvernamental 151/2003 (IX. 22.) privind garanția obligatorie pentru anumite bunuri de consum durabile

10.        Decretul guvernamental nr. 373/2021 (VI. 30.) privind normele detaliate pentru contractele dintre consumatori și întreprinderi pentru vânzarea de bunuri și furnizarea de conținut digital și servicii

11.        Regulamentul nr. 19/2014 (IV. 29.) NGM privind normele procedurale de gestionare a cererilor de garanție și garanție pentru bunurile vândute în temeiul unui contract între un consumator și o întreprindere

 

Budapesta, 2 aprilie 2025.

 

Hoppline Ltd.

 

Limba și monedă
Se încarcă...
Se încarcă...
Autentificare
Parolă uitată
Se încarcă...
Categorii
Puncte de meniu